ESP8266 NodeMCU ile Blynk Kullanımı

Merhabalar, bu uygulamada sizlere IOT projelerinde geliştirdiğimiz kontrol devrelerini mobil cihazlar üzerinden kontrol etmemize olanak sağlayan bir başka platform olan Blynk'in nasıl kullanıldığını, çalışma mantığını göstermeye çalıştım. Örnek olması açısından basit bir uygulama yaparak tablet üzerinden bir devreyi kontrol ettim.

Blynk oldukça hızlı çalışan ve gecikmesi olmayan bir sistem. Hem IOS hem de apple cihazlarda kullanılabilmesi de bir avantaj. Ancak ücretli bir platform olduğundan eğer geliştirdiğiniz uygulamayı kurulabilir bir app olarak çıkarmak isterseniz ciddi bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Amatör kullanıcılar için uygulamayı o cihazda test amaçlı kullanabilir ve bir başka hesapla da paylaşabilirsiniz. Mobil cihaz kısmındaki uygulama geliştirmenin oldukça basit olduğu ve gecikmesiz çalışan bu sistemi kendi projelerinizde deneyebilirsiniz.
Umarım içeriği faydalı bulmuşsunuzdur. Eğer içeriği beğendiyseniz lütfen beğen butonuna tıklamayı ihmal etmeyin. Youtube Kanalıma abone olarak bana destek olabilirsiniz. Soru, yorum ve eleştirilerinizi yorumlar kısmına ekleyebilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.
Teşekkürler.


Blynk Sitesi: https://blynk.io/ Örnek Uygulama Kütüphanesi: https://examples.blynk.cc/?board=ESP8266&shield=ESP8266%20WiFi&example=GettingStarted%2FGetData Kod: https://github.com/mucitpilot/blynk/archive/main.zip
Devre şeması:




Yorumlar

  1. Merhabalar benim esp32 ile telegrama bot yapmak hakkında sorum olacaktı size. İletişim kurabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Arduinoda elde ettiğim 2 değerin toplama işlemini Blynk ekranında nasıl görüntüleyebilirim? Arduinoda toplattığım 2 değeri Blynk ekranına aktarabilir miyim? Blynk uygulamasında arduinodan gelen 2 veriyi toplayabilir miyim?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

QTR-8A Kızılötesi Çizgi Sensörü Kullanımı ve Basit PID Çizgi İzleyen Robot Yapımı

A4988 Step Motor Sürücü Kartı ile NEMA Step Motor Kullanımı

Arduino ile ESP8266 Kullanımı ve İnternet Erişimi Serisi -1 (İnternet Üzerinden Veri Çekme)